UA-119246896-1

У манастиру Светог Георгија на Равној Романији планинари су присуствовали празничном богослужењу, а потом је у храму обављено ломљење славског колача. Дружење планинара настављено је у планинарском дому "Црвене Стијене" уз славску трпезу љубави, a одржана je промоција пројекта "Уређење планинског дома Црвене стијене".
Као најзначајније активности у току године издвојили би следеће:
- Влада Републике Српске на сједници одржаној дана, 06.02.2023. године донијела је Одлуку о проглашењу Споменика природе „Црвене стијене“ на Романији,
-окончање радова на адаптацији планинарског дома „Црвене стијене“ на Романији
Постоји вјеровање да до Митровдана треба завршити све велике послове, а то су потврдили наши чланови који су волонтерским акцијама одрадили велики посао у планинарском дому, адаптацијом првог спрата и поткровља објекта.
Ових дана приводе се крају радови у оквиру пројекта под називом „Уређење планинарског дома Црвене стијене на Романији". Кроз пројекат је реализована набавка и испорука потребног материјала производа од дрвета ( ламперије, бродског пода, унутрашње столарије - собна врата), те потрошног грађевинског материјала за термоизолационе и електроинсталационе радове и набавка 17 кревета.
За реализацију пројекта Градска развојна агенција је издвојила средства у износу од 25.000 КМ. Пројекат је резултат заједничке сарадње Градске развојне агенције Источно Сарајево, Града Источно Сарајево и Планинарског друштва „Гласинац“ Соколац. Овим путем изражавамо захвалност донаторима.
Нека молитве Светог великомученика Димитрија буду свима на помоћи како би наставили са даљим активностима и дјелили најљепше тренутке са планинарских дружења.
Нека Свети Димитрије чува Романију Гору!!!
 
Захвалност свима на честиткама и лијепим жељама.
Живјели.