UA-119246896-1

 

 

"ДОЂИ И ВИДИ РОМАНИЈУ"

 Нудимо нного могућности за изазовне, адреналинске,  угодне шетње  и боравак на планини Романији. Спремни смо да прошетамо са вама драги пријатељи на значајна мјеста која ће вас одушевити и уживаћете у величанственим  погледима који се пружају са романијских стијена.

Располажемо са планинским стазама са стазам а за оне који желе да одмарају и уживају у панорамама, као и стазама за искусне планинаре жељне висина и адреналина.

ПЛАН  АКТИВНОСТИ  ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД НА ВЕЛИКИ ЛУПОГЛАВ 1652 м.н.в. НАЈВИШИ ВРХ РОМАНИЈЕ

08:00h – 09:00 часова

Долазак на Романију – туристичке информације, окупљање на локацији Надроманија, планинарски дом "Црвене стијене" и основне информације стази Стаза води поред Черемиџића колибе, кроз црногоричну шуму, до Ждријела, одакле се отвара видик на околне планине, мокрањску котлину и Црвене стијене, чије Вијугавом шумском стазом, рубом стијена, путања иде даље према Орловој и стијени Гавранка. Планинари имају прилику да са романијских видиковаца уживају у погледима ка предјелима који се пружају према Мокром, Црној стијени и Јасенови. 

09:00 – 16:00 часова

Пјешачење од планинарског дома  до Великог Лупоглава, највишег врха Романије, стаза укупне дужине 15 километара

 

16:30 – 17:30 часова

Одмор, освјежење у планинарском дому "Црвене стијене"  

Општи услови за учешће:

Одлично здравље, физичка кондиција, планинарске ципеле (патике не долазе у обзир), одговарајућа планинарска одјећа у односу на метео прилике, резервна пресвлака, заштита од кише, штапови за ходање, ранац, храна, вода, планинарска књижица, прва помоћ, фото-апарат.

Сваки појединац потврђује и одговара за здравствене и психофизичке услове за учествовање на активностима у природи прихвата програм и учествује поштујући планинарску етику и придржава се плана, одлука и упута Водича који може извршити измјену плана с обзиром на временске услове.

Период  (април -новембар)

Услуге  планианрског  водича  50,00 КМ. Исхрана један оброк 15,00 КМ.

Смјештај у планинском објекту, цијена преношићта 15,00 КМ

Смјештај у камп насељу на једној од локација предвиђених за кмаповање на Романији ( карта са локацијама, као и  изнајмљивање шатора у периоду јуни-август по цијени од 20,00 КМ, на располагању је 6 шатора ).

За детаљније информације за услуге које пружамо https://www.facebook.com/pd.glasinac.sokolac Planinarsko društvo "Glasinac"Sokolacinstagram.com/pdglasinac или емаил:pdglasinac@gmail.com.