UA-119246896-1

 Планинари из Сокоца првог викенда у августу посјетили су Дурмитор. Планинарска акција имала је у свом програму низ садржаја и посјета значајним туристичким, вјерским и планинарским дестинацијама, тако да су сви учесници уживали. Екипа је бројала 37 учесника. Први одмор био у Чајничу, поклоњење Чудотворној икони Св. Богомајке, Богородице Чајничке (Чајничка Красница).

Кањон Таре следећа атракција, кањон дужине 149 метара и дубине 1300 метара званично најдубљи кањон у Европи.

Жабљак је био одредиште за смјештај, тачније локација Иван до надомак Црног језера. Циљ је био освојити највиши врх планине Дурмитор, односно највиши врх је Боботов кук висок 2.523 метра, а то је је успјело 20 планинара, од којих шесторо дјеце што је огроман успјех. Осам планинара било је надомак самог Боботог кука, а шест планинара је освојило други врх Дурмитора Савин Кук 2313.

Радост, срећа и задовољство на лицима свих планинара након планинарске туре, а потом заслужен одмор, купање и други садржаји на висини 1416 метара. Црно језеро је главна туристичка атракција дурмиторског краја. Оно је највеће и најпознатије од 18 ледничких језера на планини.

Недељно предвечерје група је искористила у Пљевљима, посјетила Манастир Свете Тројице и храм Свете Петке. Захвалност свештеницима на гостопримству.

Акцији су се прикљичили по један планинар из Чајнича и Новог Горажда, као и породица Илић из Подгорице.

Захвалност Сарајево осигурању, спонзорство за ручак екипе.

Вођа акције:Стефан Бајагић.