UA-119246896-1

Članovi  sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“ učestvovali su minulog vikenda na tradicionalnom susretu planinara „Tavna 2021“ i sa sobom na Romaniju ponijeli divne utiske nakon obilaska više  zanimljivih lokacija i druženja sa prijateljima iz više gradova Republike Srpske i Srbije.

Učesnici ovogodišnjeg planinarskog susreta „Tavna“ šetali su prelijepim krajolicima planine Majevice koja spaja opštine Zvornik, Ugljevik i Bijeljina.

„Uvjerili smo se da Majevica i njeni obronci obiluju voćem, lijepim krajolicima i izvorima. Osvježili smo se vodom sa bunara i Babinog vrela, te posjetili  Novakovu pećinu, u kojoj je legendarni hajduk od Smedereva skrivao prije dolaska na Romaniju“, ističe članica društva Željka Borovčanin.

U povratku sa Majevice posjetili  su manastir Tavna, nastao u doba Nemanjića i kralja Dragutina, koji se u turskim defterima pominje od 1548 godine kao manastir.

Na rastanku planinari su puni lijepih utisaka sa ove manifestacije, uz sve pohvale za organizaciju susreta, uređene staze i ljubazne vodiče.  

Organizator je Planinarsko-ekološko društvo „Majevica“ iz Bijeljine, društvo koje je osnovano 1988.godine,  a veliki doprinos u svom dosadašnjem radu dali su širenju zdravog načina života i druženja sa prirodom što su planinarima pokazale uređene pješačke staze koje se protežu obroncima Majevice.