UA-119246896-1

Nakon dužeg vremena juče se okupilo članstvo društva u planinarskom domu, te se prošetalo do najatraktivnijeg vidikovca Crvene Stijene.

Najmlađi članovi dominirali su na izletu i evidentna je činjenica da društvo dobija na masovnosti, što nas posebno raduje.

Najmlađi je član Planinarskog društva "Glasinac" je Teodor Tomić. Teodor ima dvije godine i pet mjeseci, našoj družini priključio se 2. decembra 2019. godine, na svoj drugi rođendan i po svemu sudeći krenuće stopama bake Višnje i deke Velimira, koji su iskreni ljubitelji prirode i već godinama osvajaju najveće vrhove planina.

"Planinarenje nije besciljno lutanje po brdima i osvajanje već osvojenih vrhova s kojih ćemo ionako ubrzo morati sići; naprotiv, planinarstvo je način i stil života, čitav niz aktivnosti koje savremenom čovjeku život čine ugodnijim, zanimljivijim i  ljepšim. Biti planinar znači obilaziti i upoznavati ljepote Zemlje, uživati u prekrasnim gorskim vidicima, dobiti nove prijatelje. Odlazak u prirodu i kretanje na čistom gorskom zraku predstavlja aktivan način odmora, koji upkos uloženom fizičkom naporu, čovjeka ispunjava novom snagom i zadovoljstvom".

Dobro nam došli, planinarstvo je sport za sve, potrebna je samo dobra volja.