UA-119246896-1

Dvadesetdrugi jul 2017.godine ostaće trajno zapamćen kao značajan datum u Planiraskom društvu „Glasinac“, jer su okončane aktivnosti na postavljanju planinarske kolibe "Crvene Stijene" na vlastitoj lokaciji društva.

Naime, planinarska koliba "Crvene stijene" sagrađena je u novembu 2014. godine radnim akcijama članova društva, uz finansijsku podršku opštine Sokolac, Grada Istočno Sarajevo i drvoprerađivača sa područja opštine Sokolac na zemljištu koje je vlasništvo JPŠ "Šume Republike Srpske"- Šumsko gazdinstvo "Romanija"Sokolac. JPŠ "Šume Republike Srpske", Šumsko gazdinstvo "Romanija" Sokolac i Planinarsko društvo "Glasinac" zaključili su ugovor 23.avgusta 2013. godine kojim se društvu odobrava izgradnja planinarskog doma. Međutim, kako je dom velika investicija za naše društvo, sagrađena je planinarska koliba, kao objekat koji je bio na usluzi planinarima, ali i svima koji su se našli na Romaniji. Naše aktivnosti vezane za izgradnju kolibe nisu naišle na razmijevanje vlasnika zemljišta na kojoj je objekat sagradjen, pa je donesena Odluka o raskidu ugovora 4. septembra 2015.godine. Kako bi izbjegli nesuglasice i druge probleme, Uprava Društva jednoglasno je donijela odluku da se kupi zemljište i na njemu postavi planinarska koliba.

Zemljište površine 980 metara kvadratnih, lokacija Nadromanija, Planinarsko društvo "Glasinac" kupilo je u junu prošle godine od Gojka i Ranka Simovića. Sredstva za kupovinu zemljišta, troškove za administrativne procedure obezbijeđena su zahvaljujući realizaciji projekata, podršci lokalne zajednice, Grada Istočno Sarajevo, međunarodne organizacije World Vision, te sponzora, donatora i prijatelja društva.

U ovoj godini realizovano je više radnih akcija, iskopani su novi temelji, izlivena ležeća ploča i postavljena koliba. Članovi društva neumorno su radili sa željom da ostvare svoj cilj, da budu svoji na svome.

PD „Glasinac“ zahvaljuje svima koji su pomogli da se pomenuti objekat nađe na novoj lokaciji. Planinari se okreću narednim aktivnostima, očekuju i dalje podršku lokalne i gradske vlasti u realizaciji novih projekata i programskih obaveza, a sve u cilju očuvanja prirodnih ljepota i turističkih potencijala romanijskog kraja.


Obavještavamo potencijalne sponzore koji imaju namjeru da svoja novčana sredstva ulože u nastavak izgradnje planinarske kolibe da ćemo sa zadovoljstvom maretinški promovisati njihova preduzeća isticanjem naziva i logotipa firme na sportskoj opremi. Raspoloženi smo da sa potencijalnim sponzorima sklopimo ugovore o reklamiranju na svim našim planinarskim aktivnostima (akcijama, putovanjima). Ubjeđeni smo da će ovakav vid ulaganja novčanih sredstava imati pozitivan efekat kako na potencijalne ulagače tako i na naše društvo, a pogotovo kada se uzme u obzir da je ulaganje u sport putem sponzorstva i reklamiranja važna promotivna marketing strategija.

Cjeneći da je sport veoma zahvalan promoter za različite poslovne akivnosti očekujemo vaše pozive i ulaganja u navedeni projekat u vidu različitih formi, a zauzvrat planinarsko društvo će i marketinškim putem promovisti sve pozitivne ideje putem medija (radio, televizija, elektronski mediji i drugo).

Novčana sredstva možete uplatiti na žiro račun broj: 562-012-8118420630 Razvojna banka, filijala Sokolac sa naznakom za izgradnju planinarske kolibe.

Osim finasijskih donacija i svaki drugi vid podrške će nam biti dragocjen, pa dragi prijatelji podržite nas u nastojanju da legendarna Romanija dobije objekat koji zaslužuje, a na radost svih članova društva i ljubitelja prirode i družnja, a koji će biti od posebnog značaja ne samo za planinarsko društvo „Glasinac“ i opštinu Sokolac, nego ni za cijelu Republiku Srpsku, pa i šire.

Unaprijed se zahvaljujemo.